Bliss Balls recept
Snoepen zonder schuldgevoel
Je hebt trek in iets lekkers maar je wilt die suikers niet eten. Voor die trek is dit recept een uitkomst. Je kan hier makkelijk een voorraad van maken en in delen invriezen. Omdat er kokosolie in zit kan je dit ‘snoepgoed’ beter in de koelkast bewaren.
7 Variatie tips voor de ‘Bliss Balls’
- Meng er pinda’s doorheen met rauwe cacaopoeder.
- Hazelnoten met sinaasappel
- Speculaaskruiden
- Met limoen en abrikozen
- Wortel en sinaasappel
- Cashewnoten en citroen
- Macha poeder voor mooie groene balletjes
Rol ze door de kokosrasp, cacaopoeder of sesamzaad.
Recept ‘Bliss Balls’
Het gezonde snoepen maak je heel makkelijk. Varieer naar hartelust. Onderstaand recept is een richtlijn. Door je eigen smaken toe te voegen maak je steeds verschillende soorten.
Ingrediënten:
- 1 kopje pijnboompitten of walnoten
- 1 kopje zonnebloempitten
- 1 kopje hele amandelen
- 1 kopje cranberry’s of ander gedroogd fruit/ citroenrasp/sinaasappelrasp (neem wel biologisch)
- 1 kopje 1 theelepel nootmuskaat/ kaneel/kardemom
- 2 eetlepels kokosolie
- ½ kopje kokosrasp om ze in te rollen
Bereiding:
- Doe alle ingrediënten in een ‘foodprocessor’
- Maal alles fijn tot het aan elkaar plakt
- Rol er een lange worst van met een diameter van ± 2 cm
- Snij de ‘worst’ in stukjes van 2 cm en rol ze door de Kokosrasp
- Bewaar ze in een plastic doos
Eet hier niet te veel van. Het verzadigd snel door al die noten en zaden. Gebruik zo min mogelijk gedroogd fruit en vermijd de dadels. Het zit bomvol met fruitsuikers.
Geniet wel lekker van deze heerlijke snoeperij.