Recept tonijnsalade
Tonijn bevat wel veel eiwit en dat is prettig als je een koolhydraatarm dieet volgt. Het vult enorm en je kan deze vis ook makkelijk in salades verwerken. Ik vindt het makkelijk om die blikjes op voorraad te hebben. Als ik ineens weg moet en toch een lunch mee wil nemen dan gooi ik dat blikje in mijn tas met een zakje rucola en een tomaat. Koop blikjes die je met zo’n lipje makkelijk kan open trekken. Ook bewaar ik kleine flesjes om wat dressing in te bewaren en dat is makkelijk om zo mee te nemen. Welke tonijn je het beste kan nemen lees je hier.
Nadelen van het eten van tonijn
Voordat je tonijn wilt gaan eten kan je wellicht deze artikelen ook nog bekijken. Want ook al is het een makkelijk product om te eten, er zitten ook nadelen aan.
Risicofactoren voor het eten van tonijn. Dit artikel bevat helaas geen verwijzingen aar wetenschappelijke rapporten.
Wat je niet wilt weten over tonijn op je bord. Dit artikel is uit 2014 en vermeld wel de bronnen.
Foodlog heeft hier ook een aantal artikelen staan als je meer hierover wilt lezen.
Welke soorten mag je nu wel en niet eten en hoe zit dat met de verschillende vismethoden en wat is dolfijnvriendelijk?
Zoals je ziet is het een alom besproken onderwerp. Nu vraag jij je natuurlijk af waarom ik dit recept hier dan wel neerzet. Ik wil je informeren maar dat hoeft nog niet te betekenen dat je het nooit moet eten. Die keus laat ik bij jou. Ik wil je wel meegeven dat je er op let welke tonijn je dus eet en hoevaak je deze vis eet.
Snelle salade met tonijn
Ingrediënten:
- 1 blikje tonijn in water
- 100 g witte bonen gekookt
- 75 g gedroogde tomaatjes
- 6 ansjovissen
- ½ rode ui
- 10 stuks zwarte olijven zonder pit
- 4 takjes platte peterselie
- 6 eetl. olijfolie
- 2 el appelazijn
- 1 mespuntje mosterd
Bereiding:
- Laat de tonijn uitlekken. Pel de ui en snijd de helft in halve ringen.
- Spoel de bonen af met koud water.
- Hak de peterselie fijn.
- Snijd de gedroogde tomaten in reepjes.
- Halveer de olijven.
- Doe de tonijn bonen, tomaten, ansjovis, ui, olijven en peterselie in een schaal.
- Breng op smaak met zout en peper.
- Meng de mosterd door de azijn en klop er de olijfolie er door.
- Giet de dressing over de salade.
Wil je nou meer recepten van mij ga dan naar de community van FoodSwitch
Wordt hier gratis lid van de community van Foodswitch
Gezond eten is belangrijk voor jouw gezondheid