15 tips voor een geslaagd kerstdiner

15 tips voor een geslaagd kerstdiner

Kerstdiner en stress zijn woorden die aan elkaar vast zitten. Laat je niet gek maken en met deze  15 tips voor een geslaagd kerstdiner zet jij in alle rust een mooie avond neer. Maak het jezelf niet te moeilijk als je een kerstdiner geeft. Vaak ga je dan allerlei ingewikkelde recepten maken die je nog nooit eerder hebt gemaakt. Veel beter kan je je favorieten gerecht maken en dat dan heel erg mooi opdienen.

In deze video geef ik je 15 tips voor een geslaagd kerstdiner.

 

[phxoptin id=1481894315]

 

[tweetquote]Bereid je kerstdiner goed voor zodat je meer rust hebt op de dag zelf.[/tweetquote]

 

kerstdiner

Hieronder geef ik je mijn meest waardevolle tips voor een rustig kerstdiner.

 1. Soep kan je warm bewaren in een thermoskan. Het blijft hierin wel 3 uur warm zodat je het bij het diner alleen nog maar hoeft uit te schenken.
 2. Salades zijn mooie en makkelijke tussengerechten die weinig tijd kosten. Maak je dressing van te voren klaar en bewaar in een flesje in de koelkas
 3. Groenten kan je al een dag van te voren stomen en op de dag zelf warm je het even op in een beetje water met een klontje boter en wat zout.
 4. Als je vlees á la minuut bakt zorg dan dat je de groenten vast warm heb staan. hierbij is een aardappelgerecht uit de oven makkelijk en die kan je direct op tafel zetten.
 5. Verwarm de boorden voor in oven, magnetron of met warm water.
 6. Wil je pasta serveren zorg er dan voor dat de borden goed warm zijn want het koelt snel af
 7. Vlees kan je van te voren al dichtschroeien als je veel eeters hebt. Leg al het vlees na het dichtschroeien op een bakplaat en dan hoef je het alleen nog af te bakken in de oven.
 8. Gebruik een kern thermometer die je in een groot stuk vlees steekt dan weet je wanneer je vlees van binnen precies de juiste gaarte heeft
 9. Maak alvast je saus bij het vlees deze hoef je dan alleen nog even op te warmen.
 10. Als je kaas serveert haal die al eerder uit de koelkast om op temperatuur te komen.
 11. kaasplateau bevat minimaal drie verschillende soorten kaas.
 12. Serveer witte port of wijn bij kaas dat komt de smaak ten goede.
 13. Serveer eerst kaas en daarna zoet
 14. Maak een toetje die je kan invriezen zoals een taart of een mooie pudding. Je hebt ook van die kleine siliconen puddingvormpjes.
 15. Klop de slagroom in de ochtend en als je het nodig hebt klopt je het snel nog een keer even door. Als je handig bent dan spuit je het op met een spuitzak. Versgeklopt is toch altijd het lekkerst.

Lees ook mijn blog,  makkelijke recepten voor je kerstdiner

[phxoptin id=1481894315]


Gratis Challenge

Schrijf je hieronder in!

[phxoptin id=1482054957]

 

Deel dit bericht op je facebook en help mij aan meer dan 300 mensen die met deze challenge mee willen doen.

Over de schrijver
Ik ben voedingsdeskundige, gewichtsconsulente en ik heb 25 jaar ervaring als kok. Ik geef trainingen en persoonlijke trajecten aan mensen die steeds weer terugvallen nadat ze zijn afgevallen. Mijn missie is om jou te helpen naar een gezond gewicht zodat je zelfverzekerder in het leven staat met een gezond en goed lijf.
Reactie plaatsen