Waarom mooi servies belangrijk is voor je gezondheid

Waarom mooi servies belangrijk is voor je gezondheid

Mooi servies maakt je maaltijd smaakvoller. Hier kan ik eigenlijk heel kort over zijn. Je kan eten natuurlijk zien als vulling maar het is het meest belangrijke wat we doen in ons leven. We doen het ook nog erg vaak op een dag. Toch proppen we vaak zomaar onbewust van alles in ons mond. We nemen nauwelijks de tijd om er bij stil te staan. ’s Ochtends snel ontbijten of een reep mee de auto in met een thermoskannetje koffie of thee. Ik snap het wel want het is ook veel wat we allemaal op een dag (moeten) doen.

  • Geen tijd, afwas besparen en dan je havermout maar uit het pannetje eten?
  • Lunchen uit een plastic bakje?
  • Dineren met je bord op schoot?

Onbewust etenDat kan vast anders. Zeker als je je bedenkt hoe belangrijk je voeding eigenlijk voor je is. Je hele systeem is opgebouwd van dat wat je eet. Je voelt je energieker als je meer groenten eet en minder suiker gebruikt. Meer beweegt en lekker de trap op loopt met een glimlach. Door te bewegen maak je endorfines aan en daar wordt je een gelukkig mens van.

Ik word ook erg gelukkig van een mooi gedekte tafel. Mooi servies en een met zorg gemaakte maaltijd. Dat hoeft natuurlijk niet zo ingewikkeld te zijn. Dat zie je ook aan de receptenlijn die ik heb ontwikkeld.

  1. Je werkt hard en een deel van jouw werk uren die gaan op aan je boodschappen om van te eten.
  2. Het kost je tijd om boodschappen te halen.
  3. Je doet moeite om je eten klaar te maken.

Dus waarom zou je het dan zo snel naar binnen werken? Al die moeite die je hebt gedaan om het op je bord te krijgen, daar mag je best aandacht aan geven.

Met aandach drinken uit een mooi kopje

Koop eens een mooi kopje voor je zelf om koffie uit te drinken

Dus waarom zou je er dan geen feestje van maken. Nou hoef je niet gelijk een heel servies aan te schaffen. Maar koop eens een mooie kom om ’s ochtens je yoghurt uit te eten. Of een mooie koffie kop om je lekkere cappuccino uit te drinken. Dek de tafel een keer mooi en zet bloemen op tafel.

Eten is een feestje. Het moment om aandacht te geven aan elkaar en aandacht te ontvangen. Met aandacht eten en  genieten van alle smaken die op je tong dansen.

Over de schrijver
Ik ben voedingsdeskundige, gewichtsconsulente en ik heb 25 jaar ervaring als kok. Ik geef trainingen en persoonlijke trajecten aan mensen die steeds weer terugvallen nadat ze zijn afgevallen. Mijn missie is om jou te helpen naar een gezond gewicht zodat je zelfverzekerder in het leven staat met een gezond en goed lijf.
Liz
Door

Liz

op 07 Apr 2020

Leuk artikel. Mooi servies zorgen natuurlijk voor een leuk gevoel. Ik geniet ook van mijn mooie blauwe koffie mok.

Reactie plaatsen