Zijn paaseitjes wel zo gezond?

Zijn paaseitjes wel zo gezond?

Hoe kom je gezond de paasdagen door? De paasdagen staan voor de deur. O neeeeh! Weer al die paaseitjes die steeds voor mijn neus staan. Al weken lang zie je ze overal. Wist je dat de verkoop hiervan al 111 dagen voor pasen is begonnen? Zo gaan we van de ene verleiding door naar de volgende. Het lijkt erop dat er het hele jaar wel iets is. Straks verzinnen ze nog een speciaal Pinkster-snoepgoed.

Er is eigenlijk maar een remedie hier tegen. NIET KOPEN. Ik haal ze niet in huis. Maar als ik nu ergens in een winkel sta dan staat er zo’n grote schaal met vrolijk gekleurde paaseitjes klaar. Het is ook zo verleidelijk. Je dieet ben je gelijk vergeten want nu mag het weer en je motivatie was je toch al weer een beetje kwijt.

Dus voor je het weet ben je zo’n gekleurd papiertje eraf  aan het peuteren. Daarna komt de verassing nadat je ze open hebt paaseitjes gezond?gemaakt. Nu kan je al niet meer terug en je mijmert al peuterend verder. Zit er puur, melk of witte chocolade in zit? Zijn ze gevuld met praline of gewoon helemaal van chocolade. Ze smelten ook zo heerlijk op je tong. 

Hoeveel calorien zit er in een paaseitje?

Het gaat niet altijd over je dieet en kilo’s gewicht verliezen. Tuurlijk is dat belangrijk, je wilt er immers super leuk uit zien komende zomer. Wat we vaak vergeten is dat onze gezondheid ook heel erg belangrijk is. Ik heb voor jou 5 alternatieven voor een chocolade paasei. Kijk onderaan voor de link naar een recept.

Maar … weet je eigenlijk vindt ik die paaseitjes niet eens zo lekker. Dus neem ik toch liever een stukje pure, hele pure 99% Vivane chocolade. Ik stop zo’n reep gewoon in mijn tas en als ik de verleiding niet kan weerstaan dan neem ik hiervan één blokje. Daar krijg je een echte choco-kick van.

In een zo’n blokje zit 0,7 gram suiker. Daarom eet ik liever zo heel puur. Pure chocolade bevat ook veel flavonoïden dat is een antioxydant en goed voor je immuunsysteem.

In 100 gram paasei van Kruidvat zitten 529 kilocalorieën. Deze hoeveelheid paasei bevat 5,2 gram eiwit en 30,1 gram vet waarvan 19 gram verzadigd vet is.

Hoeveel koolhydraten zitten er in een paaseitje?

Eén paaseitje weegt ongeveer 9 gram. Dus als je 11 paaseitjes (99 gram) eet dan heb je bijna 529 kcal extra gegeten. In ieder paaseitje zit ongeveer 4,4 gram suiker

1 paaseitje = 1 klontje suiker dus hele snelle koolhydraten.

Hmmmm… wil je ze nog?

Zijn chocolade paaseitjes gezond?

Eh.. nee. Niet echt. Veel verkeerd verzadigd vet en veel suiker. Zoals je hierboven al ziet is een paaseitje bijna een klontje suiker en dan ook nog slecht vet erbij.

Suikervrij dus koolhydraatarme paaseitjes.

Blissballs, energie snoep, paaseitjes

 

 

Ik heb hier 5 alternatieven voor je op een rij gezet. 

  1. Maak bliss-balletjes (zie recept link hieronder)
  2. Pure chocolade van meer dan 85%
  3. Zet een schaaltje aardbeien neer
  4. Een gekookt ei met een toefje mayonaise
  5. Handje noten


Kijk hier voor het recept van de blissballs

Fijne paasdagen

Over de schrijver
Ik ben voedingsdeskundige, gewichtsconsulente en ik heb 25 jaar ervaring als kok. Ik geef trainingen en persoonlijke trajecten aan mensen die steeds weer terugvallen nadat ze zijn afgevallen. Mijn missie is om jou te helpen naar een gezond gewicht zodat je zelfverzekerder in het leven staat met een gezond en goed lijf.
Tibo Kemperman
Door

Tibo Kemperman

op 11 Aug 2020

En niet te vergeten dat zoveel zoet heel ongezond is voor het gebit. Dat is nog een reden om af te blijven van de paaseitjes, alhoewel ze een grote aantrekkingskracht hebben. Vooral de kinderen moeten oppassen met zoveel zoetigheid.

Reactie plaatsen