Page content

Wat is je Immuunsysteem?

Wat is je Immuunsysteem?

Wat is je Immuunsysteem?

Je immuunsysteem, of ook wel afweersysteem genoemd, beschermt ons tegen stoffen die niet in ons lichaam thuishoren, zoals:

 • Bacteriën
 • Parasieten
 • Virussen
 • Schimmels

Een goed werkend immuunsysteem is eigenlijk een soort leger die paraat staat als het fort, ons lichaam, wordt aangevallen.

Hoe werkt je immuunsysteem?

Huid beschermd tegen de vuil en bacteriën. Op je huid zitten ook bacteriën die de ongewenste bacteriën buiten houden.

Darmen, bevatten veel bacteriën ongeveer 1,5 kilo, deze zorgen ervoor dat de slechte bacteriën die met voeding binnen komen geen kans hebben. Maar de darmen doen nog meer! In je darmen zit namelijk een zeer belangrijk deel van je immuunsysteem.

Luchtwegen; Het slijmvlies van de luchtwegen vangt de bacteriën op en vervoert ze naar je keelholte. In je keelholte komen de bacteriën vervolgens in aanraking met stoffen die de bacteriën doden voordat ze schade kunnen toebrengen aan je lichaam.

Het bloed; De witte bloedcellen de monocyten zijn cellen van het immuunsysteem die zich in het bloed of in de lymfevloeistof bevinden. In het bloed zitten ook, macrofagen (zorgt uiteindelijk voor de pus vorming bij ontstekingen), granulocyten, een type witte bloedcel die bij een lage concentratie granulocyten in het bloed de weerstand van het lichaam tegen infecties sterk laat dalen.

Hoe behoud je een sterk immuunsysteem?

Een gezond en gevarieerd voedingspatroon draagt voor een groot deel bij aan het in stand houden van een goed werkend immuunsysteem. Het bevat de juiste voedingsstoffen, vitaminen en mineralen die ons lichaam hard nodig heeft.

 

  Laat een bericht achter!

  Comment Section

  0 reacties op “Wat is je Immuunsysteem?

  Plaats een reactie


  *


  Navigatie