Page content

Radijsjes

Radijsjes

Radijsjes in overvloed

Radijs is een hele gezonde groente en lekker om tussendoor op te knabbelen. In het voorjaar zie je ze heel veel. Het gedeelte wat wij opeten, het knolletje, is eigenlijk de wortel van het plantje. De bladeren van dit plantje worden vaak weggegooid, maar die kan je ook op eten. Zeker als ze jong zijn kan je ze prima door andere sla mengen.

  • Bestaat uit een rood/roze wortel met daaraan groene bladeren.
  • Is knapperig van structuur, heeft een scherpe smaak en kan worden gebakken, gekookt, gesmoord, gestoomd en rauw gegeten worden.
  • Bevat veel vezels die meedragen aan ons verzadigingsgevoel
  • Zit vol met gezonde voedingsstoffen, zoals vitamines en mineralen.
  • Kunnen het best zonder de bladeren vochtig in de koelkast worden bewaard.
  • Behoort tot de familie van kruisbloemigen. Er bestaan ook witte en rood-witte varianten.

    Laat een bericht achter!

    Comment Section

    0 reacties op “Radijsjes

    Plaats een reactie


    *