Wat is een gezond eetpatroon?

Wat is een gezond eetpatroon?

Gezond eetpatroon houdt in dat je alle belangrijke voedingsstoffen die je lichaam nodig heeft binnenkrijgt om zowel lichamelijk als geestelijk goed te kunnen blijven functioneren. Ik heb het dan ook liever over een gezond eetpatroon. Stel dat je iedere dag broccoli eet dan eet je te eenzijdig en krijg je te weinig voedingstoffen binnen.

Eet lekker veel groenten

Eet met de seizoenen mee dat is gevarieerd. Eet veel verschillende groenten en eet hiervan ongeveer 400 g per dag. Dat lijkt veel maar als je je lunch ook voor een groot deel uit groenten laat bestaan dan haal je dat makkelijk. Groenten uit het seizoen is ook altijd voordeliger.

Fruit is gezond

Eet niet te veel erg zoet fruit zoals druiven daar zit erg veel fructose in. Klein fruit zoals peer, aardbeien, appels, abrikozen, vijgen en grapefruits bevatten minder suikers. Het is beter om meer groenten te eten dan meer fruit te eten vanwege de grote hoeveelheid fructose die je binnen krijgt. Gezonde voeding is afhankelijk van je individuele lichaamsbehoefte, we zijn niet allemaal gelijk. Luister naar je lichaam is hierin het beste advies.

Voedingsmiddelen die een positieve invloed hebben op je gezondheid (bevatten veel vitaminen, mineralen en essentiële voedingsstoffen); Groente, fruit, peulvruchten, noten, volkoren graanproducten. Je haalt energie uit je voeding die vol met voedingsstoffen zit en dat ga je merken.

Tips om gezond te eten:

  • Eet gevarieerd, regelmatig en met mate
  • Eet gezonde vetten zoals olijfolie
  • Eet langzame koolhydraten
  • Eet veel groente en fruit
  • Zorg voor een gezond lichaamsgewicht
  • Eet zout die mineralen bevatten, zoals Keltisch zout
  • Drink voldoende vocht, maar wees matig met alcohol.
  • Ga hygiënisch en veilig om met voedsel
  • Lees de etiketten op de verpakking en let op verborgen suikers
  • Gebruik eventueel een aanvulling zoals Vitamine C en D om er maar twee belangrijke te noemen

Gezond eten is belangrijk voor jouw gezondheid

Jenny de Rooy

Ik hoop dat ik je heb kunnen inspireren voor het eten van meer groenten. Ik hou van de uitdaging om de kracht, die ieder mens in zich heeft, naar boven te halen. Mensen die nu werkelijk een nieuw eetpatroon willen om welke reden dan ook help ik verder door ondermijnende gedachten definitief aan te pakken. Ik werk graag met mensen die net iets verder durven te kijken en praktisch aan de slag willen gaan met het veranderen van hun eetpatroon. Maak de Switch , ik help je graag verder.Reactie plaatsen