Ik heb een heerlijk herfstrecept met boerenkool en paddenstoelen. Super voor je afweer met de koude dagen die er weer aankomen. De herfst is het jaargetijde waarin geoogst wordt wat we eerder gezaaid hebben. De tamme kastanjes zie je in het bos. Mooi glanzend hangen ze tussen de bladeren die de meest prachtige tinten krijgen. Paddestoelen overal in het bos om naar te kijken en niet om te plukken. De bonen in de moestuin zijn dik en vol. Klaar om ze uit de peul te halen. Voor dit recept hoef je niet het bos in om je kostje bij elkaar te scharrelen.
Herfstrecept
Ingrediënten:
- 2 sjalotjes
- 2 tenen knoflook
- 400 gram paddenstoelen
- 200 g boerenkool
- 200g tomatenblokjes uit blijk of vers
- 200 g gekookte bonen (gemengd, wit of bruin)
- 100 g feta
Bereiding:
- Snipper de ui en plet het teentje knoflook
- Bak de uitjes glazig in een hapjespan.
- Snijd de knoflook fijn of pers deze en bak 1 minuut mee met de ui
- Voeg de paddenstoelen erbij en bak het zacht op een laag vuurtje
- Voeg de tomatenblokjes en de boerenkool toe en breng met deksel op de pan zachtjes aan de kook. Laat 5 min. op laag vuur stomen. Roer af en toe door.
- Voeg de bonen toe en warm 2 minuten mee.
- Breng op smaak met peper en zout
- Serveer de schotel in diepe borden en verkruimel de feta erover.
Tip:
Houd je van pittig? Voeg dan bij het bakken van de uien één stukje rode peper toe.
Je kan hiervoor allerlei soorten paddenstoelen gebruiken.
Eet lekker