Kikkererwtensoep met garnalen

Kikkererwtensoep met garnalen

Op de valreep heeft Karin nog een recept gekregen van haar vriendin Annelies. Annelies heeft altijd lekkere recepten. Ze moet wel even wennen aan de nieuwe dingen. Maar ze wil toch ook haar bloedsuikerspiegel laag houden. Ze is ook echt een zoete kauw. Eerste kerstdag komen haar schoonouders eten en ze wil niet weer de standaard ossenstaart bouillon op tafel zetten. Dus wordt het een kikkererwtensoep met garnalen. De kikkererwten hebben al een nacht in de week gestaan en nu gaat ze die vast koken. Daarna gaan ze in de vriezer dan kan zij ze straks meteen gebruiken. Scheelt weer in de voorbereidingen van de drukte op zo’n kerstdag. Die uit een pot of blik zitten vol met kaliumzouten en dat werkt de ‘muzikaliteit’ zo in de hand. Dat is natuurlijk het laatste wat je wilt aan het kerstdiner. Ze moet heel erg lachen als ze haar fantasie de vrije loop laat gaan.

Kikkererwten zelf weken en koken

Kikkererwten die je zelf weekt en kookt. Waarvan je het weekwater ook ververst zijn lekkerder en bevatten meet voedingsstoffen dan die uit een pot of blik. Je hebt ook veel minder last van flatulentia als je ze zelf weekt en kookt. Gebruik dus ook meer kikkererwten om te weken en te koken je kan ze namelijk gewoon op voorraad in de vriezer bewaren. Lees hier meer over het weken en koken van bonen.

Kikkererwtensoep met garnalen

Ingrediënten:

 • 150 g kikkererwten gekookt
 • ½ liter kippenbouillon
 • 1 ui
 • 2 tenen knoflook
 • 4 eetl. olijfolie
 • 1 theel. korianderzaad
 • 10 grote garnalen zonder schaal
 • 2 theel. citroensap
 • paar sprieten bieslook

Bereiding:

 1. Fruit de ui en de knoflook in de olie, het mag niet bruin worden.
 2. Voeg het korianderzaad toe en bak kort mee.
 3. Voeg de ui en knoflookmengsel toe aan de kikkererwten met een deel van de bouillon.
 4. Pureer de soep in een blender en voeg eventueel meer bouillon toe als dit nodig is.
 5. Breng op smaak met zout, peper en een beetje citroensap.
 6. Bak de garnalen roze en houd warm.
 7. Serveer de soep in warmen borden en leg er de garnalen in.
 8. Snipper de bieslook erover.
 9. Sprenkel er nog een paar druppels olijfolie eroverheen.

2 personen

De recepten zijn geschreven voor 2 personen. Je kan ze makkelijk verdubbelen voor 4 personen of halveren voor als je alleen eet. Mocht er in de receptuur bonen gebruikt worden dan geef ik de hoeveelheid bonen aan die gekookt zijn. De keus voor bonen uit blik versus bonen weken en koken laat ik aan jou. Evenzo met het gebruik van bouillon uit pot, blokje of misschien trek je wel je eigen verse kippenbouillon. Gedroogde bonen kan je zelf weken, koken en bewaren in de vriezer. Zo heb je altijd een voorraad in huis.

Jouw gezondheid is belangrijk

Ik hoop dat ik je heb kunnen inspireren voor het eten van meer groenten. Ik hou van de uitdaging om de kracht, die ieder mens in zich heeft, naar boven te halen. Mensen die nu werkelijk een nieuw eetpatroon willen om welke reden dan ook help ik verder door ondermijnende gedachten definitief aan te pakken. Ik werk graag met mensen die net iets verder durven te kijken en praktisch aan de slag willen gaan met het veranderen van hun eetpatroon. Maak de Switch , ik help je graag verder.

Wat wordt jou eerste stap naar een gezonder eetpatroon? Laat je reactie hieronder achter.

Over de schrijver
Ik ben voedingsdeskundige, gewichtsconsulente en ik heb 25 jaar ervaring als kok. Ik geef trainingen en persoonlijke trajecten aan mensen die steeds weer terugvallen nadat ze zijn afgevallen. Mijn missie is om jou te helpen naar een gezond gewicht zodat je zelfverzekerder in het leven staat met een gezond en goed lijf.
Reactie plaatsen