Spruitjes gezond en lekker

Spruitjes gezond en lekker

Hieronder laat ik je zien hoe je spruitjes kan verwerken in je lunch.

Spruiten bevatten veel vitamine C en calcium.

Er wordt gezegd dat spruitjes een positief effect hebben bij het voorkomen van kanker omdat ze glucosinolaten bevatten.
100 gram verse ongekookte spruitjes bevatten 5 g koolhydraat, 4 g eiwit en 0,5 g vet.
Spruiten bevattene weinige calorieën dus kan je er lekker veel van eten. Ze geven je een verzadigd gevoel en je krijgt meteen veel vezels binnen

De vezels in de spruitjes zijn goed voor de darmen.

Spruitjes zorgen door de nodige vitaminen en mineralen voor een betere weerstand tegen infecties en hart- en vaatziekten.
Spruitjes zijn folaatrijk, folaatrijke voeding verbetert het geheugen door ontstekingen tegen te gaan en de bloedtoevoer naar de hersenen te verbeteren.

Voedingstoffen in de spruit

Je lichaam heeft het mineraal zwavel nodig om effectief te ontgiften. De spruit is rijk aan dit mineraal. Zwavel zorgt voor de geur en smaak van spruitjes en wanneer men deze geur erg sterk ruikt bij het bereiden, betekent dit doorgaans dat de spruit te lang is gekookt.
De combinatie van zwavel en de grote hoeveelheid vitamine C die in de spruit te vinden is, zorgt voor een effectief ontgiftend effect. In combinatie met de flavonoïden die in de spruit te vinden zijn zorgt het ervoor dat het risico op oxidatieve stress in onze cellen wordt verkleind. Naast vitamine C zijn er nog meer antioxidanten te vinden die hieraan bijdragen zoals vitamine E, mangaan, zink en carotenen.

Ook voor spruitjes geldt dat wanneer de groente zo kort mogelijk wordt verwarmd (liefst stomen) de spruitjes het best hun werk doen in ons lichaam.

Jouw gezondheid is belangrijk

Ik hoop dat ik je heb kunnen inspireren voor het eten van meer groenten. Ik hou van de uitdaging om de kracht, die ieder mens in zich heeft, naar boven te halen. Mensen die nu werkelijk een nieuw eetpatroon willen om welke reden dan ook help ik verder door ondermijnende gedachten definitief aan te pakken. Ik werk graag met mensen die net iets verder durven te kijken en praktisch aan de slag willen gaan met het veranderen van hun eetpatroon. Maak de Switch , ik help je graag verder.

Wat wordt jou eerste stap naar een gezonder eetpatroon? Laat je reactie hieronder achter.

Gezonde groet

Jenny de Rooy

Over de schrijver
Ik ben voedingsdeskundige, gewichtsconsulente en ik heb 25 jaar ervaring als kok. Ik geef trainingen en persoonlijke trajecten aan mensen die steeds weer terugvallen nadat ze zijn afgevallen. Mijn missie is om jou te helpen naar een gezond gewicht zodat je zelfverzekerder in het leven staat met een gezond en goed lijf.
Reactie plaatsen