Stem op Jenny de Rooy voor de Miss Natural cover!

Stem op Jenny de Rooy voor de Miss Natural cover!

jenny-de-rooy

Ik, Jenny de Rooy wil op de cover van Miss Natural

Stem op mij als je wilt dat ik mijn verhaal aan nog veel meer mensen kan vertellen en zo ook verder kan helpen door ook een levensstijlverandering door te maken.  Zo motiveert ik jou met mijn natuurlijke levensstijl en maakt ik bovendien kans om op de 15e cover van Miss Natural magazine te staan. Voor Jenny én voor alle stemmers zijn er een aantal hele mooie prijzen te winnen.

De relatie tussen voeding en kanker

Jenny de Rooy (56). Nadat ik in 2011 borstkanker kreeg, ben ik gaan onderzoeken wat de mogelijke relaties zijn tussen voeding en kanker. Kan voeding helpen om kanker te remmen of zelfs te voorkomen? Ik heb altijd jenny-de-rooyals kok gewerkt, maar eten klaarmaken is toch anders dan je echt verdiepen in voeding. Ik ben veel gaan lezen over voeding en ik ben de opleiding tot Gewichtsconsulente en daarna de opleiding Voedingsdeskundige gaan volgen. In een boekwinkel liep ik letterlijk tegen het boek ‘Anti-kanker’ van David Servan-Schreiber aan en ik was verbluft en tegelijkertijd zeer geïnspireerd door wat ik las.

Suiker en groeihormonen voeden kanker

Ik dacht dat ik gezond at en redelijk bewust bezig was met voeding, maar daar kon nog veel aan worden gesleuteld. Ik was een enorme zuivel-eter en er ging dagelijks heel wat suiker doorheen. Iedere ochtend dronk ik een enorme beker cappuccino en ik vond het best lastig om die voortaan te laten staan. In melk zit namelijk een groeihormoon en kanker groeit daar goed op. In mijn ogen is melk bedoeld om een kalf te voeden zodat het op eigen benen kan staan. Niet voor mensen. Daarnaast vind je in melk lactose en dat is een suiker. In één liter melk zitten ongeveer tien klonten suiker en ook suiker voedt kanker.

Ik had geen tijd om te wachten op de wetenschap

Het hele verhaal rondom melk is nog niet wetenschappelijk onderbouwd, maar ik had geen tijd om te wachten op de wetenschap. Ik ben zelf geen wetenschapper  maar een voedingsdeskundige en ervaringsdeskundige. Het boek wat mij ontzettend heeft geïnspireerd is geschreven door een arts die de bevoegdheid heeft om het ziekenhuis als bibliotheek te gebruiken. Hij heeft zeeën aan informatie omtrent voeding en daarop gebaseerd heb ik een hele recepten-lijn ontwikkeldjenny-de-rooy

Ik eet zuivelvrij en suikervrij

Door de kennis die ik las over voeding en de relatie met kanker, heb ik mijn eetpatroon radicaal omgegooid. Zuivel en suikers eruit, heel veel groenten erin. Ik vond dat iedereen deze informatie moest weten, maar hoe zorg ik ervoor dat andere mensen net zo gaan eten als ik? Aangezien ik een praktisch mens ben en jarenlang in de keuken heb gewerkt, ben ik recepten gaan schrijven. Ik ben de kanker een beetje los gaan laten en ik ben mijn bedrijf Foodswitch gestart. Hier vind je recepten voor de lunch en het avondeten, inclusief een boodschappenlijstje, om stap voor stap een gezonder eetpatroon te vormen. Alle gerechten heb ik zelf klaargemaakt, gefotografeerd, in een pdf gegoten en op mijn website geplaatst.

Weet wat voeding voor je kan doen!

Ik ben inmiddels al vijf jaar kankervrij en ik hoef zelfs niet meer naar het ziekenhuis voor controle. Ik heb geen chemo gehad en de medicijnen die ik kreeg, heb ik een klein jaar geslikt. Ik werd er beroerd van en toen ik eenmaal wist wat voeding voor mij kon doen, ben ik daarmee gestopt. Ik wil mensen laten zien dat het heel belangrijk is waar je het lichaam mee voedt. Je moet niet beginnen met bewust eten op het moment dat je wat overkomt, maar al ver daarvoor. Start met gezond eten voor het te laat is.

Jenny de Rooy, 56 jaar uit Den Haag

jenny-de-rooy

Stem op Jenny de Rooy en win prijzen >>

Herken jij je in het verhaal van Jenny of inspireert het jou om ook een levensstijlverandering te maken? Laat mij het weten in een reactie en stem op Jenny. Zo maak je kans op een van de vele mooie prijzen!

Ik hoop dat ik je heb kunnen inspireren voor het eten van meer groenten. Ik hou van de uitdaging om de kracht, die ieder mens in zich heeft, naar boven te halen. Mensen die nu werkelijk een nieuw eetpatroon willen om welke reden dan ook help ik verder door ondermijnende gedachten definitief aan te pakken. Ik werk graag met mensen die net iets verder durven te kijken en praktisch aan de slag willen gaan met het veranderen van hun eetpatroon. Maak de Switch , ik help je graag verder.

Over de schrijver
Ik ben voedingsdeskundige, gewichtsconsulente en ik heb 25 jaar ervaring als kok. Ik geef trainingen en persoonlijke trajecten aan mensen die steeds weer terugvallen nadat ze zijn afgevallen. Mijn missie is om jou te helpen naar een gezond gewicht zodat je zelfverzekerder in het leven staat met een gezond en goed lijf.
Reactie plaatsen