Tomaat-paprika salade met geitenkaas

Tomaat-paprika salade met geitenkaas

Tomaat-paprika salade met geitenkaas

Tomaten zijn bijzonder rijk aan anti-oxidanten zoals vitamine C en vitamine A. Deze vitamines beschermen ons tegen DNA-schade die kan veroorzaakt worden door vrije radicalen. Het gevolg is dat het goed mogelijk is dat tomaten ons beschermen tegen een aantal ouderdomsgerelateerde ziektes zoals atherosclerose en diabetes.

Tomaten

Nog een studie toonde aan dat een dagelijks glas tomatensap het samenklonteren van bloedvaatjes helpt tegengaan. Dit helpt natuurlijk om eventuele bloedklonters te voorkomen. Indien je van dit gezondheidsvoordeel wilt genieten moet je wel opletten dat je je tomatensap niet te zout maakt.Teveel zout in ons dieet is namelijk net een risicofactor voor het krijgen van trombose.

Mijn recepten hebben altijd een verhaaltje erbij van de avonturen van Karin. Karin is mijn alterego die problemen heeft om op haar gewicht te blijven.

Pasen is voorbij en ik kan mij weer met een gerust hard gaan toeleggen op lekker veel groenten eten. Nog even en dan verstoppen we ons niet meer onder al die lagen kleding. Dus werk aan de winkel en op naar de sportschool. Zeker voor de vrouwen onderons, je voelt je gewoon lekkerder als je lijf wat strakker is. En daarvoor hoef je echt geen uren te trainen. Ik doe minimaal 3 keer in de week grond oefeningen om mijn ‘core’, de billen rug en buik sterk te houden. Heerlijk om te doen dus aan de slag en hou vooral lekker veel van jezelf.

Het wellicht leuk om met meer mensen in gesprek te komen. Dat kan binnen mijn community. Je kan je hier gratis aanmelden.

Tomaat paprika salade met geitenkaas

Ingrediënten:

 • 6 medium tros-tomaatje
 • 2 punt paprika’s
 • 1 wortel
 • bos platte peterselie
 • 1 rode ui
 • ½ granaatappel
 • 100 g geitenkaas ‘Bettina Blanc’
 • 20 halve walnoten
 • flinke scheut olijfolie
 • 2 snee roggebrood

Bereiding:

 1. Snijd de wortel in schuine plakken.
 2. Pel en snijd de ui in halve ringen.
 3. Snijd de punt paprika door in de lengte en haal de zaden eruit. Snijd de punt paprika in halve ringen.
 4. Snijd de trostomaatjes in kwarten.
 5. Hak de peterselie fijn.
 6. Sla de pitjes uit de granaatappel.
 7. Meng alles door elkaar met een flinke scheut olijfolie.
 8. Snijd de plak geitenkaas in puntjes en leg tussen de salade.
 9. Hak de noten grof en strooi over de salade. Eet lekker met een snee roggebrood.

Heb je geen inspiratie?

Wellicht is dit dan iets voor jou. Ik heb namelijk een community en je kan daar meer recepten vinden. Je komt in contact met andere mensen die ook gezonder willen eten. Je kan elkaar daar motiveren en inspireren.

Hier vind je meer over de community van FoodSwitch

Gezond eten is belangrijk voor jouw gezondheid

Jenny de Rooy

Ik hoop dat ik je heb kunnen inspireren voor het eten van meer groenten. Ik hou van de uitdaging om de kracht, die ieder mens in zich heeft, naar boven te halen. Mensen die nu werkelijk een nieuw eetpatroon willen om welke reden dan ook help ik verder door ondermijnende gedachten definitief aan te pakken. Ik werk graag met mensen die net iets verder durven te kijken en praktisch aan de slag willen gaan met het veranderen van hun eetpatroon. Maak de Switch , ik help je graag verder.

Over de schrijver
Ik ben voedingsdeskundige, gewichtsconsulente en ik heb 25 jaar ervaring als kok. Ik geef trainingen en persoonlijke trajecten aan mensen die steeds weer terugvallen nadat ze zijn afgevallen. Mijn missie is om jou te helpen naar een gezond gewicht zodat je zelfverzekerder in het leven staat met een gezond en goed lijf.
Reactie plaatsen