Andijvie gestampt met pastinaak, tomaat en cashewnoten

Andijvie gestampt met pastinaak, tomaat en cashewnoten

Andijvie is een heerlijke, licht bittere groente die zowel rauw als gekookt gebruikt wordt. Nu ben ik zelf niet zo van het koken van groente en zeker niet van andijvie. Ik zelf snijd de andijvie heel fijn en stamp het door pastinaak of aardappels.

Stamppot met pastinaak

Een stamppotje is ook heerlijk in de zomer en met pastinaak is het ook minder zwaar dan met aardappelen. Eet deze gekrulde krop lekker rauw als salade of stamp het rauw ergens doorheen. Andijvie van de koude grond wordt geoogst vanaf juni tot laat in de herfst. Een heerlijke zomergroente die je lekker kan combineren met bieslook, (blauwe) kaas, dille, dragon, gember, komijn, ras el hanout en uiteraard onze bekende nootmuskaat.

Andijviestamp met tomaat

 


Andijvie gestampt met pastinaak, tomaat en cashewnoten

Ingrediënten:

  • • 500-600 g pastinaak
  • • 1 krop verse andijvie (ca. 700g)
  • • 100 g cherrytomaatjes
  • • 50 g cashewnoten
  • • 50 ml kokosroom
  • • klontje roomboter
  • • 3 takjes peterselie
  • • zout en peper
  • • Snufje nootmuskaat

Bereiding:

  1.  Schil de pastinaken, snij ze in stukken en kook ze in een ruime pan in 15 minuten goed gaar.
  2.  Snijd intussen de andijvie krop door de helft en laat de bladeren aan de onderkant vastzitten.
  3.  Was de beide halve andijvie kroppen en laat goed uitlekken.
  4. Pak de bladeren bij elkaar en snijd de bladeren in reepjes, hoe dunner hoe lekkerder. Je kan de krop helemaal opsnijden tot aan het uiteinde.
  5.  Haal de blaadjes van de peterselie en hak fijn.
  6.  Stamp de pastinaak met de boter en kokosroom tot grove puree.
  7.  Meng er de gesneden andijvie door breng op smaak met peper, zout en nootmuskaat en warm even door.
  8.  Halveer de tomaatjes en bak in een koekenpan de tomaatjes tot ze net iets zacht worden. Bestrooi ze met peterselie.
  9.  Rooster de cashewnoten licht bruin.

Schep de stamppot op de borden leg er de tomaatjes op en de geroosterde cashewnoten.


Heb je geen inspiratie?

Wellicht is dit dan iets voor jou. Ik heb namelijk een community en je kan daar meer recepten vinden. Je komt in contact met andere mensen die ook gezonder willen eten. Je kan elkaar daar motiveren en inspireren.

Hier vind je meer over de community van FoodSwitch

Gezond eten is belangrijk voor jouw gezondheid

Jenny de Rooy

Ik hoop dat ik je heb kunnen inspireren voor het eten van meer groenten. Ik hou van de uitdaging om de kracht, die ieder mens in zich heeft, naar boven te halen. Mensen die nu werkelijk een nieuw eetpatroon willen om welke reden dan ook help ik verder door ondermijnende gedachten definitief aan te pakken. Ik werk graag met mensen die net iets verder durven te kijken en praktisch aan de slag willen gaan met het veranderen van hun eetpatroon. Maak de Switch , ik help je graag verder.

Over de schrijver
Ik ben voedingsdeskundige, gewichtsconsulente en ik heb 25 jaar ervaring als kok. Ik geef trainingen en persoonlijke trajecten aan mensen die steeds weer terugvallen nadat ze zijn afgevallen. Mijn missie is om jou te helpen naar een gezond gewicht zodat je zelfverzekerder in het leven staat met een gezond en goed lijf.
Hanny Hoekman
Door

Hanny Hoekman

op 05 Nov 2024

GOEDE RECEPTEN. Wil wel graag meedoen in de Communitie. Maar ik eet kha vanwege suiker omkeren. Dat lukt prima, maar val af en dat mag niet. Is nu de bedoeling dat ik weer bij kom en terug op mijn oude gewicht.Hoe kan k dat met dat dieet?

Jenny
Door

Jenny

op 06 Nov 2024

Beste Hanny, FoodSwitch is niet meer actief en de community is gesloten. Ik raad je aan om verder info te zoeken bij leefbewust.

Reactie plaatsen