Boer zoekt vrouw

Boer zoekt vrouw

‘Boer Zoekt Vrouw’ is weer begonnen. Kijk jij er ook  zo graag naar? In deze internationale ‘Boer Zoekt Vrouw’ zitten hele leuke mannen. Zo vindt ik die boer uit Zambia leuk en ik was niet de enige hij kreeg wel 829 brieven van leuke sportieve vrouwen. Na al dat doorspitten van die brieven blijven er wel 10 kandidaten over. Straks gaan ze elkaar zien en dat wordt natuurlijk heel spannend.

boer zoekt vrouw

Wat de boer niet lust..

Zelf zijn we natuurlijk ook allemaal zo’n soort fase door gegaan. Dan alleen niet op tv maar gewoon in de bibliotheek of in de het uitgaan dan kom je ineens iemand tegen die je  de kriebels geeft. Het kan ook zomaar in de trein gebeuren. Je ziet een leuke man of vrouw en je knoopt een praatje met hem/haar aan. Na de eerste fasen van verliefd zijn en samen zijn let je op een heleboel dingen niet. Je doet vaak ook dingen die je anders nooit zou doen. Na verloop van tijd ga je samen wonen en samen eten…. oeps daar komt het dan. Hij vindt het eigenlijk niet zo lekker zoals jij eet. Nou heb je ook nog zojuist besloten om heel gezond te gaan eten omdat je er goed uit wilt zien voor die ‘lieverd’.

Wat eten mannen graag

Mannen houden van vet-en-hartig, blijkt een onderzoek. Kaas en worst hebben hun voorkeur, lekker ‘krachtige’ etenswaren. Daar zit je dan met je vegetarische bloemkoolcouscous.

bloemkoolcouscous

14 Tips om je man ook gezond te laten eten

 1. Zet een gezonde snack op tafel dan zal hij dat eerder eten dan dat hij zelf in de kastjes kijkt. Als ik fruit al op het aanrecht leg zodat hij het ziet als hij de lunch pakt stopt hij het moeiteloos in zijn tas.
 2. Ga samen experimenteren met nieuwe gerechten of voedingsmiddelen, die je beiden niet kent.
 3. Vervang ‘gezond’ bijvoorbeeld door ‘gevarieerd’. “Sinds wanneer eten wij broccoli?” “Omdat ik het belangrijk vind om gevarieerd te eten”. “Waarom wil je geen brood meer eten?” “Omdat ik merk dat ik dan geen dip meer heb om 4 uur ’s middags”. Laat zien dat gezond ook erg lekker kan zijn.
 4. Wissel het een keer af en maak ook zijn lievelingseten. Vind je dat er te weinig groenten bij zit zorg dan voor jezelf voor wat extra groenten. Die je bijvoorbeeld van de dag daarvoor nog hebt bewaard. Wellicht kan je daar nog rucola of een andere slasoort bij doen.
 5. Praat erover waarom jij bepaalde producten wel of niet wil eten, maar leg de anders niets op. Soms moet je ook compromissen sluiten.
 6. Realiseer je dat het een proces is, de één gaat dat proces wel door, een ander interesseert het niet of komt dat later pas. Veranderen kost tijd en zeker voor je partner als het niet direct zijn keus is om gezonder te gaan eten.
 7. Accepteer verschillen: zo gebruikt de een koemelk, de ander een plantaardige melk en eet je verschillend dingen voor lunch.
 8. Respecteren wij elkaars eetwensen zoek naar oplossingen en bespreek het met elkaar.
 9. Ook bij volwassenen is het zo dat nieuwe smaken meerdere keren geproefd moeten worden voordat ze gewaardeerd worden. Misschien moet je partner je maaltijden gewoon wat vaker gaan proberen.
 10. Als de ander altijd aardappels wilt eten kook ze dan voor een paar dagen voorruit. Je kan ze zo snel opwarmen en dat scheelt je weer tijd die je kan besteden aan je eigen gezonde maaltijd.
 11. Als hij nou wel dat stuk vlees wil eten en jij niet dan koop je voor je zelf een stukje vis dat is snel klaar en kost niet veel meer tijd om dat even te bakken. (wel in een aparte pan uiteraard)
 12. Zorg dat je voor avonden dat je/jullie geen zin hebben om te koken, iets in de vriezer hebt liggen of anderszins makkelijk op voorraad zodat je snel iets op tafel kunt zetten.
 13. Maak een keer frietjes van diverse groenten zoals, biet, pastinaak, wortel, zoete aardappel. Leg de gesneden groente op een bakplaat en besprenkel met olijfolie. In 20 minuten heb je heerlijke groentre frietjes en met een groene salade erbij ben je snel klaar. Wedden dat hij dat best lust.
 14. Zorg dat je een goede en gezonde basis voorraad in huis hebt

 Boer Zoekt Vrouw

Als laatste: Het hoeft niet altijd 100% perfect te zijn (voor de perfectionisten onder ons). Veel mensen houden een 80-20 regel aan. 80% van de dagen/momenten gezond eten en 20% voor af en toe een etentje buiten de deur, een hapje op een verjaardag etc.

Wanneer is ‘Boer Zoekt Vrouw’?

Nou ben ik wel heel benieuwd wat de boeren van ‘Boer Zoekt Vrouw’ eten maar voor dat zover is …. Eerst moeten ze nog een leuke dame uitzoeken en wij nog een paar afleveringen afwachten voordat wij kunnen zien hoe zij dat nou doen met het eten. Maar komende zondagavonden heb ik geblokt om te gaan kijken naar ‘Boer zoekt vrouw’.

Heb je nog een tip

Waar loop jij tegen aan dat je man niet alles lust of wil eten? Wellicht heb je nog  een tip Laat je reactie hieronder achter.

Jouw gezondheid is belangrijk

Ik hoop dat ik je heb kunnen inspireren voor het eten van meer groenten. Ik hou van de uitdaging om de kracht, die ieder mens in zich heeft, naar boven te halen. Mensen die nu werkelijk een nieuw eetpatroon willen om welke reden dan ook help ik verder door ondermijnende gedachten definitief aan te pakken. Ik werk graag met mensen die net iets verder durven te kijken en praktisch aan de slag willen gaan met het veranderen van hun eetpatroon. Maak de Switch , ik help je graag verder.

Laat je bericht hieronder achter.

Gezonde groet

Jenny de Rooy

Over de schrijver
Ik ben voedingsdeskundige, gewichtsconsulente en ik heb 25 jaar ervaring als kok. Ik geef trainingen en persoonlijke trajecten aan mensen die steeds weer terugvallen nadat ze zijn afgevallen. Mijn missie is om jou te helpen naar een gezond gewicht zodat je zelfverzekerder in het leven staat met een gezond en goed lijf.
Reactie plaatsen