Recept knoflooksoep met walnoten

Recept knoflooksoep met walnoten

Knoflooksoep is heerlijk en makkelijk klaar te maken

Knoflook is van oudsher al gebruikt als medicijn tegen talrijke kwalen zoals, hartziekten, wonden, tumoren, parasieten en hoofdpijn. Het zit vol met allicine dit stofje heeft een antibacteriële werking en komt vrij als je het geurige teentje snijdt, perst of plet. Als je alle voedingsstoffen hieruit wil benutten is het verstandig om de geplette teen 10 minuten te laten staan. In die tijd woord de allicine volledig geactiveerd. Dit is van belang daar het ook een vluchtig stofje is en anders heb je er te weinig profijt van. Gebruik het liefst de Franse paarse variant die is lekkerder van smaak dan de witte Chinese die je veel in de supermarkt ziet liggen.

Paarse knoflook


Recept knoflooksoep voor 2 personen, bereidingstijd 20 minuten

Ingrediënten:

 • 100 g walnoten
 • 6 flinke tenen verse knoflook
 • 60 ml kokosroom
 • 250 ml kippenbouillon
 • 35 g waterkers
 • 1 el olijfolie zout en peper

knoflooksoep, walnoten, receptBereiding:

 1. Hak de walnoten grof.
 2. Plet de knoflook met de platte kant van je mes en haal het velletje eraf. Plet nog een keer en hak fijn en laat 10 minuten rusten.
 3. Rooster de walnoten in een droge pan, voeg als de noten lichtbruin zijn, de knoflook toe.
 4. Laat even roosteren en voeg dan de bouillon toe.
 5. Laat 10 minuten samen sudderen, voeg de kokosroom toe.
 6. Pureer de soep, proef en voeg eventueel wat zout en peper toe.
 7. Verdeel de soep over 2 kommen of borden.
 8. Hak de waterkers grof met de stelen en doe deze voor het opdienen in de soep.

Deze knoflooksoep is heerlijk om vers te eten. Je kan de soep beter niet bewaren. De smaak gaat hiervan snel achteruit. Maak deze knoflooksoep alleen voor vrienden als je zeker weet dat ze van knoflook houden. Het soort knoflook dat je hiervoor gebruikt is wel van belang, dat bepaald de smaak heel sterk van deze knoflooksoep. Dus vraag je groenteboer om mooie franse knoflook.

Heb je geen inspiratie?

Wellicht is dit dan iets voor jou. Ik heb namelijk een community en je kan daar meer recepten vinden. Je komt in contact met andere mensen die ook gezonder willen eten. Je kan elkaar daar motiveren en inspireren.

Hier vind je meer over de community van FoodSwitch

Gezond eten is belangrijk voor jouw gezondheid

Jenny de Rooy

Ik hoop dat ik je heb kunnen inspireren voor het eten van meer groenten. Ik hou van de uitdaging om de kracht, die ieder mens in zich heeft, naar boven te halen. Mensen die nu werkelijk een nieuw eetpatroon willen om welke reden dan ook help ik verder door ondermijnende gedachten definitief aan te pakken. Ik werk graag met mensen die net iets verder durven te kijken en praktisch aan de slag willen gaan met het veranderen van hun eetpatroon. Maak de Switch , ik help je graag verder.

Over de schrijver
Ik ben voedingsdeskundige, gewichtsconsulente en ik heb 25 jaar ervaring als kok. Ik geef trainingen en persoonlijke trajecten aan mensen die steeds weer terugvallen nadat ze zijn afgevallen. Mijn missie is om jou te helpen naar een gezond gewicht zodat je zelfverzekerder in het leven staat met een gezond en goed lijf.
Reactie plaatsen