Koken met restjes uit koelkast.

Koken met restjes uit koelkast.

Restjes uit de koelkast zijn geweldig om er een lekkere curry mee te maken. Nou zijn curry’s dat ook en die zijn er in vele soorten te koop. Je kan zelf kiezen welke jij het lekkerst vindt. Let er wel op hoeveel peper erin zit, de een is heter dan de ander. Dan moet ik ineens weer aan mijn reis door Thailand denken. Poeh.… daar kon de curry echt heel erg heet zijn maar ook heel erg lekker. Ze maken die namelijk zelf. Verderop heb ik een lekker pittig curry-recept voor je.

Koken met wat je in huis hebt

Koken met wat je in huis hebt is lekker creatief. Ik had nog een bloemkool, broccoli en zoete aardappel. Maar als je nog boontjes, spitskool, ui, bleekselderij, paprika of wortel over hebt dan kan je dat ook prima gebruiken.Heb je nog wat kipfilet of vis dan kan je dat er ook bij doen. Zo zie je dat je veel kanten op kunt met een paar vaste ingrediënten die je op voorraad hebt. Maak lekker je eigen favoriete mix

[tweetquote]De basis is de curry-pasta en kokosmelk, snel een maaltijd op tafel.[/tweetquote]

Kijk hier deze video dan zie je hoe ik mijn bloemkoolcurry maak.

 Wil jij ook de olie lemongrass?  Bestel hier.

Wat moet je in je voorraadkast hebben

  • Cashewnoten
  • Curry pasta
  • kokosmelk

Hierbij kan je dus allerlei groente doen en allerlei variaties maken. Wil nou toch zelf eens aan de slag gaan dan heb ik hier een recept van hete currypasta voor je staan!

Recept voor een zelfgemaakt curry

Ingrediënten 

  • 7 groene rawitpepertjes (of minder)
  • 75 g sjalotjes gesneden
  • 2 teentjes knoflook
  • ½  eetl. zeer fijngehakte citroengras
  • 1,5 cm laos
  • 4 cm kurkuma
  • rasp van½ limoen
  • 4 korianderwortels
  • versgemalen witte peper
  • ¼ theel. trassi (of 2 ansjovisjes uit blik)
  • ½ theel. gemalen komijnzaad
  • ½ theel. gemalen korianderzaad

Bereiding

  1. Snijd de ingrediënten eerst wat fijner voordat je ze in de keukenmachine doet
  2. Maal alle ingrediënten samen met het sap en de rasp van een de limoen en een snuf zout fijn in je vijzel of keukenmachine. Officieel maak je currypasta in de vijzel
  3. Van deze hoeveelheid kan je zo’n 2 tot 3 keer curry (voor 4 personen) maken.
  4. Je kunt de currypasta in een schone pot best wel een tijdje bewaren in de koelkast. Je kan de pasta ook in delen invriezen. Als je gaat roerbakken dan  gooi er een bevroren stuk currypasta bij en dat is snel gesmolten.

Tip! Veel van deze ingrediënten kan je bij de Toko kopen. Wat nou handig is om  de pepertjes, laos, gember, kurkuma en sereh gewoon in je vriezer te bewaren. Snijd de wortels alvast in plakken dan kan je het er zo per stuk uithalen als je het nodig hebt.

Zo zet je snel een lekkere maaltijd op tafel.

 

Recept van de bloemkoolcurry kan je hier uitprinten.

Recept is voor 2 personen

Bloemkoolcurry

Jouw gezondheid is belangrijk

Ik hoop dat ik je heb kunnen inspireren voor het eten van meer groenten. Ik hou van de uitdaging om de kracht, die ieder mens in zich heeft, naar boven te halen. Mensen die nu werkelijk een nieuw eetpatroon willen om welke reden dan ook help ik verder door ondermijnende gedachten definitief aan te pakken. Ik werk graag met mensen die net iets verder durven te kijken en praktisch aan de slag willen gaan met het veranderen van hun eetpatroon. Maak de Switch , ik help je graag verder.

Wat wordt jou eerste stap naar een gezonder eetpatroon? Laat je reactie hieronder achter. Deel dit blog op facebook

Gezonde groet

Jenny de Rooy

 

Over de schrijver
Ik ben voedingsdeskundige, gewichtsconsulente en ik heb 25 jaar ervaring als kok. Ik geef trainingen en persoonlijke trajecten aan mensen die steeds weer terugvallen nadat ze zijn afgevallen. Mijn missie is om jou te helpen naar een gezond gewicht zodat je zelfverzekerder in het leven staat met een gezond en goed lijf.
Reactie plaatsen