Koolhydraatarm recept, frittata met paddenstoelen

Koolhydraatarm recept, frittata met paddenstoelen

Zo dat is ook weer achter de rug. Al die feestdagen het leek wel een groot eetfestijn met al die dagen na elkaar. Ze zeggen weleens dat je niet dik wordt tussen kerst en oudjaar maar mijn broeken zitten toch echt wel iets te strak vandaag. Karin kijkt naar het display van haar weegschaal. Reken maar dat ze is aangekomen. Kan ook niet anders met al die oliebollen, appelflappen, toetjes en lekkere tussendoortjes. 2 Kilo aangekomen, dat komt hard aan. Het is ook altijd zo moeilijk om het te weerstaan. Ze denkt dan, ‘ach ik ben nu toch bezig met al dat lekkere eten dan maakt die ene dag ook niet meer uit’. Maar wellicht is dat toch niet zo’n goede gedachte. Oké, we gaan gewoon wat minder koolhydraten eten en ook wat minder van de rest.

Ze kijk in haar koelkast en ze heeft nog veel paddenstoelen over van het oudejaarsdiner. Met 2 eieren erbij en wat kaas heeft ze snel een koolhydraatarme lunch. Dat is in ieder geval een goed begin.

Champignon

Frittata met paddenstoelen

Ingrediënten:

 • 1 ui
 • 1 teen knoflook
 • 200 gr gemengde paddenstoelen
 • (shiitake, oesterzwam, kastanjechampignons)
 • 4 eieren
 • 50 g zachte geitenkaas
 • 2 takjes verse tijm
 • peper en zout
 • 1 takje peterselie

Bereiding:

 1. Pel de ui en snipper fijn. Plet de knoflook met de platte kant van je mes en haal het velletje eraf. Plet nog een keer en hak fijn. Fruit de ui en de knoflook op een zacht vuur aan in een pan met wat olijfolie.
 2. Boen de paddenstoelen schoon met een keukenpapiertje en snijd ze in stukjes en bak ze in een droge pan zacht.
 3. Voeg de paddenstoelen bij de ui en bak ze nog even kort mee.
 4. Breng de paddenstoelen op smaak met de tijm en wat peper en zout.
 5. Klop in een kom de eieren luchtig.
 6. Voeg wat peper en zout aan het ei mengsel toe.
 7. Giet het eimengsel op de paddenstoelen.
 8. Verkruimel de geitenkaas over de paddenstoelen en laat de frittata in ongeveer 15 minuten gaar worden.
 9. Laat de frittata op een bord glijden en keer hem voorzichtig om in de pan.
 10. Garneer met wat verse peterselie en serveer de frittata warm of koud.

Lees ook 16 weetjes over koolhydraten

De recepten zijn geschreven voor 2 personen. Je kan ze makkelijk verdubbelen voor 4 personen of halveren voor als je alleen eet. Mocht er in de receptuur bonen gebruikt worden dan geef ik de hoeveelheid bonen aan die gekookt zijn. De keus voor bonen uit blik versus bonen weken en koken laat ik aan jou. Evenzo met het gebruik van bouillon uit pot, blokje of misschien trek je wel je eigen verse kippenbouillon. Gedroogde bonen kan je zelf weken, koken en bewaren in de vriezer. Zo heb je altijd een voorraad in huis.

Gezond eten is belangrijk voor jouw gezondheid

Jenny de Rooy

Ik hoop dat ik je heb kunnen inspireren voor het eten van meer groenten. Ik hou van de uitdaging om de kracht, die ieder mens in zich heeft, naar boven te halen. Mensen die nu werkelijk een nieuw eetpatroon willen om welke reden dan ook help ik verder door ondermijnende gedachten definitief aan te pakken. Ik werk graag met mensen die net iets verder durven te kijken en praktisch aan de slag willen gaan met het veranderen van hun eetpatroon. Maak de Switch , ik help je graag verder.

Over de schrijver
Ik ben voedingsdeskundige, gewichtsconsulente en ik heb 25 jaar ervaring als kok. Ik geef trainingen en persoonlijke trajecten aan mensen die steeds weer terugvallen nadat ze zijn afgevallen. Mijn missie is om jou te helpen naar een gezond gewicht zodat je zelfverzekerder in het leven staat met een gezond en goed lijf.
Reactie plaatsen