Page content

Wat is een gezonde zonnebrand?

article content

Wat is een gezonde zonnebrand?

Zonnebrand middelen zijn er in overvloed maar wat is nu goed om op je huid te smeren. Voor de nieuwsgierige onder ons… Scrol gelijk naar beneden.

Voordelen van zonlicht en zonnestralen

Iedereen zou 15 tot 30 minuten per dag onbeschermd in de zon moeten zitten voor een goede aanmaak van Vitamine D; belangrijk voor een gezond immuunsysteem. Als je langer in de zon zit, is het natuurlijk belangrijk om je lichaam goed te beschermen. Zelf zit ik niet lang in de zon. Ik wordt ook erg snel bruin en ik gebruik geen zonnebrand wel smeer ik met olijfolie om mijn huid niet uit te laten drogen. Maar olijfolie beschermd niet, kokosolie ook niet. In deze producten zit geen zonnefilter.

Wil je een natuurlijke bescherming opbouwen dan kan je beter iedere dag een eetlepel tomatenpuree nemen. Niet uit blik i.v.m. de hormoonverstoorders maar het liefst uit een pot. Bij de Turkse winkels zie je die wel.

Tomaten tegen de zon

Tomaten beschermen je tegen de zon. Met name tomatenpuree.

 

Waarom is de kwaliteit van zonnebrandcrème zo belangrijk?

Je gebruikt er véél van! Daarom is het extra belangrijk dat het product veilig is, goed beschermt tegen UV-straling en niet leidt tot huidallergieën. Meer weten over ingrediënten in zonnebrand

Zonnebrandcrème mag uiteraard niet worden opgenomen in je huid, maar moet op je huid blijven liggen. Onder invloed van warmte en zon veranderen stoffen. Dit is een hele belangrijke. Plastic flessen gevuld met water weten we ook wel wel dat je die onder andere vanwege weekmakers niet in de zon moet laten liggen, maar datzelfde geldt voor zonnebrand.

Bijna alle zonnebrandcrèmes bevatten chemicaliën die je hormonen ernstig verstoren of huidallergieën veroorzaken

Ingrediënten die je niet in je zonnebrandcrème wil hebben

  • oxybenzone
  • avobenzone
  • octisalate
  • ethylhexyl salicylate
  • octocrylene
  • homosalate (ook bekend onder de namen Homomenthyl salicylate, HMS, HS; 3,3,5-trimethyl-cyclohexyl-salicylate)
  • octinoxate

Kijk gelijk maar even op je vertrouwde zonnebrand!

Chemische zonnefilters

Chemische zonnebrandmiddelen zoals octinoxate vertonen hormoonachtige activiteit en kunnen zelfs de functie van het voortplantingssysteem, de schildklier en zelfs het gedrag veranderen, blijkt uit lab onderzoek onder dieren.

Mineralen UV-filters

Minerale zonnefilters zijn gemaakt van zinkoxide en/of titaandioxide, meestal in de vorm van nanodeeltjes.

Minerale filters, gebaseerd op zinkoxide, blijken toch de veiliger en effectiever zonnefilters tegen zowel UVA- als UVB- licht.

Andere toevoegingen in zonnebrand om op te letten

Vitamine A – Retinylpalmitaat

Vitamine A in je zonnebrand dan zal het wel goed zijn. Helaas! Deze vorm van Vitamine A is schadelijk voor je huid. Uit diverse onderzoeken blijken er meer huidtumoren en huidletsel te ontstaan bij dieren die zijn behandeld met Retinylpalmitaat en die vervolgens zijn blootgesteld aan de zon.

Deze chemicaliën verhogen je risico op huidkanker. Tumoren worden onder invloed van deze vorm van Vitamine A sneller ontwikkeld bij blootstelling aan zonlicht.

zonnebrand

Wat is een goede zonnebrand?

  • Ga uit de directe zon en bescherm jezelf met hoeden, petjes, zonnebril en parasol of luchtige kleding.
  • Ga in de schaduw zitten.

Als je toch langer in de zon zit gebruik dan een  de 100% natuurlijke zonnebescherming van Skalaris.  Deze smeert goed uit, is waar mogelijk biologisch en bevat geen enkele schadelijke stof. Lavera is ook een goed merk die kan je hier bestellen

Ik hoop dat ik je heb kunnen inspireren voor het eten van meer groenten. Ik hou van de uitdaging om de kracht, die ieder mens in zich heeft, naar boven te halen. Mensen die nu werkelijk een nieuw eetpatroon willen om welke reden dan ook help ik verder door ondermijnende gedachten definitief aan te pakken. Ik werk graag met mensen die net iets verder durven te kijken en praktisch aan de slag willen gaan met het veranderen van hun eetpatroon. Maak de Switch , ik help je graag verder.

Wat wordt jou eerste stap naar een gezonder eetpatroon? Laat je reactie hieronder achter.

Gezonde groet

Jenny de Rooy

Jenny de Rooy
Ik ben voedingsdeskundige, gewichtsconsulente en ik heb 25 jaar ervaring als kok. Ik geef trainingen en persoonlijke trajecten aan mensen die steeds weer terugvallen nadat ze zijn afgevallen. Mijn missie is om jou te helpen naar een gezond gewicht zodat je zelfverzekerder in het leven staat met een gezond en goed lijf.
Laat een bericht achter!

Comment Section

0 reacties op “Wat is een gezonde zonnebrand?

Plaats een reactie


*


Navigatie