Recept Asperge broccoli frittata met veldsla

Recept Asperge broccoli frittata met veldsla

Asperges groen, paars en wit

Wist je dat er asperges in vele kleuren zijn. De witte kennen we allemaal en de groene asperge is ook al ingeburgerd. Maar laatst kwam ik ook een paarse asperge tegen. Net als de groene spruit in de winter die er nu ook in het paars is. Als je die paarse verhit verdwijnt de kleur. Een soort tover groente.

Groene - en witte asperges

Hoe gezond is de asperge?

Asperges worden gezien als een ontstekingsremmend product omdat het een unieke combinatie aan vitaminen en mineralen bevat namelijk de saponinen. Met een grote hoeveelheid aan antioxidanten zoals vitamine C, betacaroteen, vitamine E, zink, mangaan en selenium is het heel gezond om ze te eten.

Waar let je op als je asperges koopt?

Als je in de super of bij de groenteboer bent dan wil je natuurlijk verse asperge hebben. Hoe je dat kan zien leg ik je uit in dit filmpje.


 

Asperge broccoli frittata met veldsla

Ingrediënten:Asperge broccoli fritatta met sla

  • 150 g groene asperges
  • 100 g broccoli
  • 100 g witte bonen
  • 1 ui
  • 1 teen knoflook
  • ½ theel. kurkuma
  • 4 eieren
  • 2 takjes tijm
  • 75 g veldsla
  • 1 avocado
  • handje walnoten gepeld
  • ½ citroen
  • olijfolie
  • zout en peper

 

Bereiding:

  1. Verwarm de oven voor op 180ºC. Haal de roosjes van de broccoli. Breek de harde uiteinde van de asperges. Stoom de groente knapperig in 3 minuten.
  2. Pel en snijd de ui in ringen. Plet, pel en hak de knoflook fijn.
  3. Verhit de olijfolie in een koekenpan en fruit de ui op laag vuur ca. 3 min. Fruit het teentje knoflook als laatste mee.
  4. Rits de blaadjes van de takjes tijm.
  5. Klop in een kom de eieren los. Breng op smaak met zout, peper, kurkuma en de blaadjes tijm.
  6. Doe alle groenten en de bonen in de kom bij de eieren meng goed door en giet dit in een ovenschaal.
  7. Laat midden in de oven in ca. 30 min. gaar worden. Tijd hangt een beetje af van de dikte van de frittata. Hoe dunner hoe korter.

Voor de salade:

  1. Snijd de (rijpe) avocado in plakjes en hak de walnoten in grove stukken.
  2. Was de sla indien nodig.
  3. Meng alles door elkaar of leg het boven op elkaar op een mooi bord.

 

Heb je geen inspiratie?

Wellicht is dit dan iets voor jou. Ik heb namelijk een community en je kan daar meer recepten vinden. Je komt in contact met andere mensen die ook gezonder willen eten. Je kan elkaar daar motiveren en inspireren.

Hier vind je meer over de community van FoodSwitch

Gezond eten is belangrijk voor jouw gezondheid

Jenny de Rooy

Ik hoop dat ik je heb kunnen inspireren voor het eten van meer groenten. Ik hou van de uitdaging om de kracht, die ieder mens in zich heeft, naar boven te halen. Mensen die nu werkelijk een nieuw eetpatroon willen om welke reden dan ook help ik verder door ondermijnende gedachten definitief aan te pakken. Ik werk graag met mensen die net iets verder durven te kijken en praktisch aan de slag willen gaan met het veranderen van hun eetpatroon. Maak de Switch , ik help je graag verder.

Over de schrijver
Ik ben voedingsdeskundige, gewichtsconsulente en ik heb 25 jaar ervaring als kok. Ik geef trainingen en persoonlijke trajecten aan mensen die steeds weer terugvallen nadat ze zijn afgevallen. Mijn missie is om jou te helpen naar een gezond gewicht zodat je zelfverzekerder in het leven staat met een gezond en goed lijf.
Reactie plaatsen