Recept rode koolsalade met mandarijn en kikkererwten

Recept rode koolsalade met mandarijn en kikkererwten

Rode koolsalade is lekker en makkelijk. Dit recept voor rode koolsalade is super lekker en makkelijk te maken. Je kan het een dag eerder klaar maken en zo heerlijk om voor de lunch mee te nemen. In onderstaand filmpje laat ik je zien hoe je een rode kool snijd. Gebruik een heel scherp mes en een snijplank die stevig op je aanrecht ligt.

 


Recept rodekoolsalade met mandarijntjes

Voor 2 personen , bereiding 15 minuten

Ingrediënten:

  • 200 g rode kool
  • 2 mandarijnen
  • 1 theel. kaneelpoeder
  • 100 g kikkererwten gekookt

Bereiding:

  1. Snij de rode kool heel dun met een schaaf.
  2. Pers 1 mandarijn uit. De andere mandarijn haal je de partjes eruit.
  3. Meng de rode kool met het sap van de mandarijn en de partjes.
  4. Strooi er de kaneelpoeder over en meng met de olijfolie en de kikkererwten.
  5. Breng op smaak met zout en peper.

Note: Rode kool kan je lang bewaren in de koelkast.

Rode kool salade met mandarijn

 

Heb je geen inspiratie?

Wellicht is dit dan iets voor jou. Ik heb namelijk een community en je kan daar meer recepten vinden. Je komt in contact met andere mensen die ook gezonder willen eten. Je kan elkaar daar motiveren en inspireren.

Hier vind je meer over de community van FoodSwitch

Gezond eten is belangrijk voor jouw gezondheid

Jenny de Rooy

Ik hoop dat ik je heb kunnen inspireren voor het eten van meer groenten. Ik hou van de uitdaging om de kracht, die ieder mens in zich heeft, naar boven te halen. Mensen die nu werkelijk een nieuw eetpatroon willen om welke reden dan ook help ik verder door ondermijnende gedachten definitief aan te pakken. Ik werk graag met mensen die net iets verder durven te kijken en praktisch aan de slag willen gaan met het veranderen van hun eetpatroon. Maak de Switch , ik help je graag verder.

Over de schrijver
Ik ben voedingsdeskundige, gewichtsconsulente en ik heb 25 jaar ervaring als kok. Ik geef trainingen en persoonlijke trajecten aan mensen die steeds weer terugvallen nadat ze zijn afgevallen. Mijn missie is om jou te helpen naar een gezond gewicht zodat je zelfverzekerder in het leven staat met een gezond en goed lijf.
Reactie plaatsen