Page content

Is rode kool gezond?

Is rode kool gezond?

Rode kool is een hele gezonde groente. Het is een van de oudste koolsoorten en een oerhollandse groente. Kool is een levend product zelfs in de koelkast produceert deze nog vitamines.

  • De kool kan je roerbakken, stoven en rauw eten
  • Bevat anthocyanidinen, dat zijn polyfenolen die zorgen voor de paarse kleur
  • De zomerkool, verkrijgbaar van mei tot september is iets malser dan de winterse versie die je vanaf oktober kunt kopen
  • bevat 55 mg vitamine C per 100g
  • Je kunt het bakken, smoren of koken, maar ook inmaken of rauw eten
  • Verse is gezonder dan gekookte kool

rode kool is gezondGlucosinolaten en Anthocyanidinen werken ontstekingsremmend

Anthocyanidinen die voor de diepe paarse kleur zorgen hebben ook een ontstekingsremmende werking in het lichaam. Volgens onderzoekers van Wageningen Universiteit nemen de gezondheidsbeschermende glucosinolaten in gesneden rode kool zelfs aanzienlijk toe na twee dagen. Het snijden lijkt voor de plant op insectenvraat, zodat de plant-net als in de natuur- extra glucosinolaten aanmaakt om zichzelf te beschermen. Bovendien zit rode kool boordevol mineralen. Net als vitamines zijn mineralen essentieel voor het optimaal functioneren van het lichaam.

    Laat een bericht achter!

    Comment Section

    0 reacties op “Is rode kool gezond?

    Plaats een reactie


    *