Is rode kool gezond?

Is rode kool gezond?

Rode kool is een hele gezonde groente. Het is een van de oudste koolsoorten en een oerhollandse groente. Kool is een levend product zelfs in de koelkast produceert deze nog vitamines. Hieronder heb ik een filmpje over rode kool en hoe je die het beste kan gaan snijden.
  • De kool kan je roerbakken, stoven en rauw eten
  • Bevat anthocyanidinen, dat zijn polyfenolen die zorgen voor de paarse kleur
  • De zomerkool, verkrijgbaar van mei tot september is iets malser dan de winterse versie die je vanaf oktober kunt kopen
  • bevat 55 mg vitamine C per 100g
  • Je kunt het bakken, smoren of koken, maar ook inmaken of rauw eten
  • Verse is gezonder dan gekookte kool

rode kool is gezondGlucosinolaten en Anthocyanidinen werken ontstekingsremmend


Anthocyanidinen die voor de diepe paarse kleur zorgen hebben ook een ontstekingsremmende werking in het lichaam. Volgens onderzoekers van Wageningen Universiteit nemen de gezondheidsbeschermende glucosinolaten in gesneden rode kool zelfs aanzienlijk toe na twee dagen. Het snijden lijkt voor de plant op insectenvraat, zodat de plant-net als in de natuur- extra glucosinolaten aanmaakt om zichzelf te beschermen. Bovendien zit rode kool boordevol mineralen. Net als vitamines zijn mineralen essentieel voor het optimaal functioneren van het lichaam.


 

https://youtu.be/LM3gt6O5L3c

Gezond eten is belangrijk voor jouw gezondheid

Jenny de Rooy

Ik hoop dat ik je heb kunnen inspireren voor het eten van meer groenten. Ik hou van de uitdaging om de kracht, die ieder mens in zich heeft, naar boven te halen. Mensen die nu werkelijk een nieuw eetpatroon willen om welke reden dan ook help ik verder door ondermijnende gedachten definitief aan te pakken. Ik werk graag met mensen die net iets verder durven te kijken en praktisch aan de slag willen gaan met het veranderen van hun eetpatroon. Maak de Switch , ik help je graag verder.

Reactie plaatsen