Hoe zorg ik dat mijn kat van mij houdt?

Hoe zorg ik dat mijn kat van mij houdt?

Hoe zorg ik dat mijn kat van mij houdt? Huh!  Wat krijgen we nu….  Is dat belangrijk op een site zoals deze? Nou ja eigenlijk wel, want stress is een belangrijke ziekte ondermijner. Ja, en als jij goed voor iemand zorgt dan krijg je dat terug, ook van je kat. Als je van je zelf houd dan kan je ook van andere houden en dat gaat vanzelf. Dat levert uiteindelijk ook minder stress op en stress is een energie vreter en het put je bijnieren uit. Niet echt gezond dus. Een kat neemt ook z’n/haar rust en eet gezond. Laat duidelijk merken dat hij iets niet wil en zal lief zijn voor jou.

Zorg ook goed voor jezelf, net als een kat:

 • gezonder eten
 • op tijd je rust nemen
 • vaker ‘nee’ zeggen
 • positief zijn naar anderen en jezelf

Wanneer is een kat gelukkig?

zittende katAls jij gelukkig bent straal je dat uit en je kat of ander huisdier zal dat ook voelen. Dat kan je zien aan je kat door deze 7 signalen

 1. Spinnen
 2. Trappelen of kneden
 3. Kopjes geven
 4. Wassen
 5. Knipogen
 6. Opgeheven staart
 7. Slapen

Komt ze op jouw schoot liggen of tegen je aan en valt ze in een diepe slaap, is dat een bewijs dat ze zich volkomen veilig voelt bij jou. Een mooier bewijs van jullie onderlinge band is er niet.

Huisdieren goed voor gezondheid

Huisdieren zijn heel gezellig om mee samen te leven en ze zorgen zeker voor meer geluk. Katten en dieren in het algemeen kunnen een positief effect hebben op mensen. Wist je dat het omgaan met dieren kan zorgen voor een ontspannen gevoel en een lagere bloeddruk? Bovendien kunnen dieren steun geven, contacten bevorderen, motiveren en het zelfbeeld verbeteren.

Ook voor mensen geldt het dat aanraking heel belangrijk is. Mensen worden er gelukkiger van en leven langer.

Katten goed voor mensen

Huisdieren en dus ook katten hebben dus een positieve uitwerking op je gezondheid.

 • Minder vaak naar de dokter
 • Een lager cholesterolgehalte
 • Leven gemiddeld langer dan mensen zonder huisdier
 • Langere overlevingstijd na een ernstige ziekte (bv. hartaanval).
 • Hondenbezitters zet hen aan tot bewegen. Met als resultaat dat hun conditie van hart- en bloedvaten aantoonbaar beter is.
 • Minder pijnstillers nodig hebben als ze na de operatie ‘huisdiertherapie’ krijgen.

Het lijkt erop dat steeds meer katten en ook honden last hebben van welvaartziekten. Ze krijgen artrose en ik ken zelfs een hond met een pacemaker. Om een gelukkige en gezonde kat te hebben moet zijn dieet hem een goed evenwicht bieden van de zes grote groepen voedingsstoffen. Koolhydraten, Water, Mineralen, Vitamines, Eiwitten, Vetten.

 

Zorg goed voor je kat en voor jezelf dan worden jullie beide gelukkig en samen heel oud.

Heb je geen inspiratie?

Wellicht is dit dan iets voor jou. Ik heb namelijk een community en je kan daar meer recepten vinden. Je komt in contact met andere mensen die ook gezonder willen eten. Je kan elkaar daar motiveren en inspireren.

Hier vind je meer over de community van FoodSwitch

Gezond eten is belangrijk voor jouw gezondheid

Jenny de Rooy

Ik hoop dat ik je heb kunnen inspireren voor het eten van meer groenten. Ik hou van de uitdaging om de kracht, die ieder mens in zich heeft, naar boven te halen. Mensen die nu werkelijk een nieuw eetpatroon willen om welke reden dan ook help ik verder door ondermijnende gedachten definitief aan te pakken. Ik werk graag met mensen die net iets verder durven te kijken en praktisch aan de slag willen gaan met het veranderen van hun eetpatroon. Maak de Switch , ik help je graag verder.

 

Over de schrijver
Ik ben voedingsdeskundige, gewichtsconsulente en ik heb 25 jaar ervaring als kok. Ik geef trainingen en persoonlijke trajecten aan mensen die steeds weer terugvallen nadat ze zijn afgevallen. Mijn missie is om jou te helpen naar een gezond gewicht zodat je zelfverzekerder in het leven staat met een gezond en goed lijf.
Reactie plaatsen