Knolraap ofwel meiknol

Knolraap ofwel meiknol

Knolraap, ook meiraap, meiknolletje, knol of raap genoemd. De naam "meiraap" duidt op het feit dat de knolraap alleen in het voorjaar geteeld wordt, omdat de plant niet winterhard is.Knolraap is heel gezond

Knolraap bevat een grote hoeveelheid vitamine K. 100 gram is goed voor 350% van de ADH aan vitamine K. Vitamine K is extra goed voor mensen met Alzheimer en andere degeneratieve hersenziekten. Vitamine K kan het ziekteproces in de hersenen vertragen en in sommige gevallen een beginnend ziekteproces helpen omkeren en genezen. Knolraap is een koolsoort en zoals alle koolsoorten is het een sterke antioxidant en heeft het een ontstekingsremmende werking. Het wordt van oudsher gebruikt in allerlei soorten traditionele geneeswijzen.


Knolraap

Koolsoorten zijn uitgebreid wetenschappelijk onderzocht en hun medicinale werkzaamheid is onomstreden. Kolen behoren tot de meest gezonde groenten. Sterker nog boerenkool ís kwa inhoud aan voedingsstoffen onbetwist de nummer één gezonde groente. Knolraap heeft wat lagere percentages voedingsstoffen dan boerenkool maar als je de bladeren mee eet dan kom je heel dichtbij de gezondheidswaarde van boerenkool.

Reactie plaatsen