Koolrabi

Koolrabi

De prachtige lichtgroene of paarse knollen  is een typische seizoensgroente, die je in de vroege zomer ziet.  Je kunt het zowel rauw als gekookt eten. Rauw smaakt het als radijs, licht pittig, met een iets zoetige hint van selderij. Gekookt heeft het meer weg van bloemkool. Koolrabi bevat veel vitamine C

100 Gram koolrabi is goed voor 100% van de Aanbevolen Dagelijkse Hoeveelheid voor vitamine C. Op het gebied van mineralen is koolrabi rijk aan kalium, fosfor, calcium, ijzer en magnesium. Verder zit er isothiocyanaten, sulforafaan en indole-3-carbinol in koolrabi. Deze stoffen staan erom bekend dat ze preventief werken tegen prostaat- en darmkanker.


Koolrabi

Blad van de koolrabi 

De koolrabibladeren bevatten dezelfde voedingsstoffen maar dan in hogere dichtheid. Koolrabibladeren bevatten in vergelijking met de knol twee keer zoveel vitamine C, 10 keer zoveel ijzer en maar liefst 100 keer zoveel vitamine A. Koolrabibladeren kun je op dezelfde manier bereiden als boerenkool, of je kunt ze als alternatieve slabladeren gebruiken.

Reactie plaatsen