Wat is ketose?

Wat is ketose?

Ketose dieet

Je lichaam bereikt de staat van ketose wanneer het geen koolhydraten meer heeft om te verbranden en vet gaat gebruiken als primaire energiebron. Dit krijg je als je dus alle koolhydraten uit je voedingsschema schrapt. Voedingsmiddelen als brood, snoep, frisdrank en pasta vervang je door producten die uit eiwitten en vetten bestaan.

De koolhydraten uit groente tellen hier niet mee, die kun je dus onbeperkt groente eten. Fruit dien je echter te vermijden, deze bevatten te veel koolhydraten. Na een paar dagen koolhydraatvrij eten, raakt je lichaam in staat van ketose.

Na hoeveel dagen in ketose?

koolhydraatarm eetpatroonJe lichaam is gewend aan het opnemen van koolhydraten, dus de eerste paar dagen zonder koolhydraten zullen niet gemakkelijk zijn. Er is een grote kans dat je minder energie hebt, je jezelf lusteloos voelt en chagrijnig wordt.

Het volgen van een ketose dieet kan daarom in het begin ook zwaar vallen. Wanneer je na een paar dagen merkt dat je in staat van ketose komt zul je merken dat je meer energie begint te krijgen. Alle overgebleven koolhydraten zijn op dat punt uit je lichaam verdwenen en bij gebrek daaraan begint je lichaam vet te verbranden als brandstof.

Hierdoor zal je snel gaan afvallen en zul je je ook snel beter gaan voelen. Je energieniveau gaat weer omhoog en neemt zelfs in flinke mate toe. Het is wel belangrijk om genoeg eiwittenen veel groente eet met gezonde vetten, wanneer je dit niet doet kom je voedingsstoffen tekort.  Het gewicht wat je verliest bestaat dan uit vet, vocht en wellicht een beetje spiermassa.


Gezond eten is belangrijk voor jouw gezondheid

Jenny de Rooy

Ik hoop dat ik je heb kunnen inspireren voor het eten van meer groenten. Ik hou van de uitdaging om de kracht, die ieder mens in zich heeft, naar boven te halen. Mensen die nu werkelijk een nieuw eetpatroon willen om welke reden dan ook help ik verder door ondermijnende gedachten definitief aan te pakken. Ik werk graag met mensen die net iets verder durven te kijken en praktisch aan de slag willen gaan met het veranderen van hun eetpatroon. Maak de Switch , ik help je graag verder.Reactie plaatsen