Koolraap

Koolraap

Koolraap behoort net zoals broccoli, spruitjes, kool, boerenkool

, bloemkool, bladkool, paksoi, snijbiet en waterkers tot de kruisbloemigen (Brassica). Deze groenten bevatten glucosinolaten die kanker kunnen voorkomen, maar kanker ook kunnen doen afnemen. Ze versterken het immuunsysteem
Je immuunsysteem , of ook wel afweersysteem genoemd, beschermt ons tegen stoffen die niet in ons lichaam thuishoren, zoals: Bacteriën Parasieten Virussen Schimmels Een goed werkend immuunsysteem is..
en houden de bloedvaten gezond
Gezond eetpatroon  houdt in dat je alle belangrijke voedingsstoffen die je lichaam nodig heeft binnenkrijgt om zowel lichamelijk als geestelijk goed te kunnen blijven functioneren. Ik heb het dan ook liever over een..
.


Koolraap is waarschijnlijk ontstaan uit een kruising tussen kool en knolraap

. De koolraap en de knolraap worden vaak met elkaar verward, beiden groeien namelijk onder de grond maar ze zijn toch heel verschillend. De koolraap is bovendien een typische wintergroente, terwijl de knolraap juist aan het einde van de lente en in de zomer geoogst wordt. 



Koolraap bevat weinig calorien

 

Koolraap

Van de koolraap eten we de dikke wortel, die erg rijk is aan vitamine C en daarom wel bekend staat als 'de citroen van het noorden'. Deze caloriearme wortelgroente is ook een goede vocht afdrijver en brengt uitkomst bij oververmoeidheid en bloedarmoede. De knolraap smaakt meer naar radijs

. Het jonge blad van de koolraap kan ook gegeten worden. Dit wordt snijmoes of snijkool genoemd.

Reactie plaatsen