Overgewicht

Overgewicht

Overgewicht

Overgewicht of ook wel obesitas is een groeiend gezondheidsprobleem. De cijfers van mensen met overgewicht rijzen de pan uit en dit baart grote zorgen. Door overgewicht kunnen er veel gezondheidsproblemen ontstaan, zoals diabetes type 2, verscheidene soorten kanker, hoge bloeddruk, hart- en vaatziekten en diverse chronische aandoeningen als spataderen en artrose.


Door de inname van te hoge voedingstoffen bij een te laag energieverbruik ontstaat er gewichtstoename. De hoofdoorzaken van obesitas zijn te weinig lichaamsbeweging, calorierijke voeding en ook erfelijke aanleg


Bij een BMI van 25,1-29,9 spreken we van overgewicht, daarboven van obesitas of zwaarlijvigheid.
Die paar extra kilo’s lijken onschuldig, maar in feite zijn ze dat niet. Door onoplettendheid en onwetendheid gaat het vaak van kwaad tot erger en zo pas je ‘ineens’ niet meer in je lievelingsbroek.
ReceptEen gezonde levensstijl

Misschien hoor jij al wel bij de risicogroep en is het de hoogste tijd om je levensstijl aan te passen. Gezonde eetgewoonten en voldoende lichaamsbeweging zijn van groot belang voor een evenwichtige verhouding tussen energieopname en verbruik. Door langzaam gewicht te verliezen kan je blijvend succes behalen. Een gezond voedingspatroon creëren hoeft niet moeilijk te zijn, in tegendeel. Met de juiste informatie en wat aanpassingsvermogen moet het jou zeker ook gaan lukken.Deze voedingsstoffen zijn o.a. effectief om obesitas te voorkomen:


  • Broccoli, groene bladgroenten, vijgen en zuivel: Bevatten calcium, dit mineraal stimuleert de calorieverbranding en voorkomt dat calorieën als lichaamsvet worden opgeslagen.
  • Bonen, rijst en volkorenproducten: bevatten complexe koolhydraten, die helpen om het lichaamsgewicht op een gezond peil te houden.
  • Asperges, linzen en rode bieten: bevatten veel vezels. Vezelrijke maaltijden leiden bij minder calorieconsumptie sneller tot een verzadigingsgevoel

Onthoudt ook altijd, “te” is nooit goed.Gezond eten is belangrijk voor jouw gezondheid

Jenny de Rooy

Ik hoop dat ik je heb kunnen inspireren voor het eten van meer groenten. Ik hou van de uitdaging om de kracht, die ieder mens in zich heeft, naar boven te halen. Mensen die nu werkelijk een nieuw eetpatroon willen om welke reden dan ook help ik verder door ondermijnende gedachten definitief aan te pakken. Ik werk graag met mensen die net iets verder durven te kijken en praktisch aan de slag willen gaan met het veranderen van hun eetpatroon. Maak de Switch , ik help je graag verder.

Reactie plaatsen